Met zijn warme uitstraling en natuurlijke look is hout een populair materiaal voor trappen. Maar hoeveel betaal je nu voor zo’n houten trap? We vroegen het aan Jasper Desmet van Trappen Smet.

Van 1.850 tot… 35.000 euro

De absolute prijsbepaler: de vorm van je trap.

Maar ook balustrades, sierelementen en de plaatsing hebben een grote impact.

“De meest basic uitvoering heb je bij ons voor 1.850 euro”, begint Desmet. “Inclusief plaatsing, maar exclusief btw. Wil je het beste van het beste? Dan is the sky the limit. Laat ons zeggen dat je voor 35.000 euro een trap hebt die voorzien is van alle toeters en bellen.”

Kostenbepalers

Waar zit dan het verschil tussen die bodem- en plafondprijs?

De vorm

“De grootste kostenbepaler is de vorm. De rechte steektrap is het goedkoopst om te maken. Maar je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor een kwartdraai of bordestrap. Bedenk op voorhand goed welke vorm je voorkeur wegdraagt. Je architect kan er dan rekening mee houden in zijn ontwerp.”

Sierelementen en balustrade

“Maar ook de keuze voor geplooide en gebogen onderdelen en sierelementen speelt een belangrijke rol. Net zoals het type balustrade. Is die van hout, glas, inox of smeedwerk? Dat beïnvloedt de prijs enorm.”

Plaatsing

De plaatsingskosten hangen volgens Desmet af van het trapmodel en de aan- of afwezigheid van een balustrade. “Reken op ongeveer 700 euro, exclusief btw.”

Bijkomende kosten?

Moet de trap hoger dan de eerste verdieping worden geplaatst? “Dan kan het zijn dat we een meubellift moeten inschakelen. Ook een trapopening maken of een bestaande trap uitbreken, horen niet bij een standaardinstallatie”, besluit Desmet.

Houten Trap

In onze showroom hebben wij verschillende trapconstructies staan, zodat u goed kunt zien hoe de trap eruit komt te zien in uw woning.
Denkt u hierbij aan strak design, hout gecombineerd met een glazen of metalen leuning, of eerder een volledige houten trap voor een landelijke of klassieke stijl, alle mogelijkheden zijn in onze showroom te bezichtigen. Breng ons een bezoek, je kan alle trappen uittesten alsof het de uwe zou zijn.

Ramen en deuren

Ramen en deuren laten vervangen? Dan zit je goed bij Geco. We hebben jarenlange ervaring en we staan steeds garant voor een perfect esthetische afwerking. Bij het plaatsen van nieuwe houten ramen en deuren hechten we veel waarde aan het behouden van de authentieke stijl van uw woning. Meer weten over deuren en ramen? Om u optimaal te kunnen helpen is het uiterst aangeraden om op voorhand een afspraak te maken met onze vertegenwoordigers. Zo kunnen we ongestoord de tijd nemen om al uw vragen te beantwoorden en u correct te adviseren Contacteer ons vrijblijvend via onze contactpagina hier op de website. Bekijk hier onze ramen en deuren.

Picknicktafel prijzen

Op onze website geven wij een overzicht van de troeven die wij samen met u als klant hebben gekozen. Naarmate wij in de loop der jaren tuinmeubilair aan bedrijven, scholen en particulieren hebben verkocht, hebben wij vooral ook geluisterd naar de feedback van onze klanten. Is het hout goed behandeld? Is het duurzaam en verantwoord hout (FSC)? Zijn de goederen eenvoudig te monteren? Enzovoort. Op deze manier hebben wij enkele topproducten kunnen creëren.